„Alce Nero“ juodasis šokoladas su kavos aromatu sukuria subalansuotą ir rafinuotą skonį. Sudėtyje yra 36% kakavos. Be sojų lecitino, be glitimo.
„Alce Nero“ šokoladai yra gaminami iš ekologiškos kakavos, auginamos Kosta Rikoje, Centrinės Amerikos širdyje, pagal visus „Fairtrade“ sąžiningos prekybos nuostatus.
Kakavos ankštys nuimamos tik gerai prinokusios. Nuėmus, jos atidaromos ir surenkamos pupelės su baltu ir saldžiu minkštimu, kuris vėliau skatina fermentaciją. Vis dar drėgnos kakavos pupelės yra fermentuojamos keletą dienų. Fermentacija yra pats subtiliausias procesas: ji vyksta medinių dėžių, uždengtų augalinio pluošto maišais, viduje. Šis etapas ypatingai svarbus būsimam kakavos aromatui; būtina tinkama temperatūra, kad būtų išvengta per didelio rūgštėjimo, kuris gali sukelti nemalonius aromatus galutiniame produkte. Vėliau vyksta džiovinimo etapas – tik gerai vėdinamoje saulėtoje vietoje. Tai sustabdo fermentaciją ir iš lėto sumažina drėgmę kakavos pupelėse.
Po kokybės patikrinimo pupelės skrudinamos, kas dar labiau sustiprina aromatines natas. Galiausiai iš jų gaminamas šokoladas pagal seną Šveicarijos šokolado meistrų receptą. Šokolado gamyba vyksta Šveicarijoje, viename seniausių fabrikų Europoje.