URTEKRAM ekologiški balti Basmati ryžiai yra nuostabaus skonio ir aromato. Puikiai tinka troškiniams su kariu, plovui, garnyrui. Skanūs ir vieni: su sviestu ar aliejumi.
Basmati ryžiai – tai subtilaus skonio ilgagrūdžiai ryžiai, tradiciškai auginami Himalajų priekalnėse. Išvirti jie yra birūs (ryžių birumas priklauso nuo rūšiai būdingo krakmolo).
Baltieji ryžiai gaunami nuvalius rudųjų ryžių luobeles, sėlenas ir gemalus. Baltieji ryžiai labiausiai vertinami dėl energetinės vertės, lengvo virškinimo ir gero skonio.
Paruošimas: 1 dalį ryžių nuplauti šaltu vandeniu, užpilti 2 dalimis vandens ir lėtai užvirti. Užvirus uždengti ir virti ant mažiausios kaitros 15 min. Nuėmus nuo kaitros leisti ryžiams dar pabrinkti 5 min.
Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.
NL-BIO-100, Ne ES žemės ūkis.