Jūsų širdžiai, akims ir smegenims!
Tinka besilaukiančioms ir maitinančioms!
✓ Jūros dumblių augalinis aliejus: turtingas EPR & DHR
✓ 2000 mg Omega-3 per parą (1 arbatinis šaukštelis)
✓ Tvarus ir tausojantis aplinką (dumbliai auginami specialiuose rezervuaruose)
✓ Natūralus alyvuogių aliejus kaip antioksidantas
✓ 800 TV vitaminas D3 (veganiškas)
✓ Malonaus, švelnaus citrinų skonio
Augalinis jūros dumblių aliejus
Yra unikalus jūros dumblių ir šalto spaudimo alyvuogių aliejaus (antioksidanto), gauto iš kontroliuojamo ekologinio ūkio, derinys. Paros dozėje (5 ml /1 arbatinis šaukštelis) yra 2000 mg Omega-3 riebalų rūgščių. Dumblių aliejuje yra gausu DHR (DHA) ir EPR (EPA) riebalų rūgščių, todėl jis yra optimalus Omega-3 šaltinis tiems, kurie nori iš savo raciono pašalinti bet kokį gyvūninės kilmės produktą.
Informacija apie produktą
Jūros dumblių aliejus
Sudėtyje yra grynas jūros dumblių aliejus. Aliejus išgaunamas iš mikrodumblių Schizochytrium sp. Tai mikroskopinis dumblis, besimaitinantis tik organinėmis ir augalinėmis medžiagomis, pavyzdžiui, negyvais lapais. Mikrodumbliuose Schizochytrium sp. ypač gausu Omega-3 DHR (DHA) ir EPR (EPA) jūrinių riebalų rūgščių. Taigi, jis puikiai tinka “Omega-3 Vegan” aliejui gaminti.
Gamybos procesas yra tvarus ir ekologiškas. Jūrų mikrodumbliai, kuriuos naudojame produktui gaminti, nėra iš jūros, jie auginami dideliuose rezervuaruose, kuriose yra dirbtinis jūros vanduo. Tai taupo išteklius ir išsaugo žuvies maistinę bazę. Tokiu būdu mes nesikišame į natūralią jūros
100% augalinis
“Omega-3 Vegan” yra 100% augalinis produktas, be žuvies ar kitų gyvūninės kilmės ingredientų. Jis idealiai tinka vegetarams ir veganams. Jūrinės Omega-3 riebalų rūgštys yra iš jūrinių mikrodumblių Schizochytrium sp.
Mūsų dumblių aliejaus ir kapsulių gamyba yra atskirta nuo kitų mūsų produktų gamybos, todėl nėra jokios tikimybės, kad į šiuos produktus paklius gyvūninės kilmės produktų pėdsakai.
Natūralus alyvuogių aliejus kaip antioksidantas
Omega-3 polinesočiosios riebalų rūgštys yra ypač „jautrios“ ir lengvai suyrančios, todėl jos turi būti „apsaugotos“ ne tik prieš vartojimą, bet ir organizme, kai jas suvartojame. Štai kodėl šiame aliejuje yra 25% šalto spaudimo ekologiško alyvuogių aliejaus, kuris veikia kaip natūralus ir galingas antioksidantas. Šį alyvuogių aliejų pasirinkome dėl to, kad jame yra daug polifenolių, žinomų dėl savo antioksidacinių savybių. Būtent polifenolių kiekis alyvuogių aliejuje apsaugo Omega-3 riebalų rūgštis nuo oksidacijos.
Alyvuogių aliejui, kuriame gausu polifenolių, būdinga tai, kad jį nurijus, gerklėje jaučiamas dilgčiojimas ir turi šiek tiek kartoką skonį. Mūsų naudojamas aliejus gimsta šeimos ūkyje Ispanijoje. Čia Rafaelis ir jo šeima ypatingą dėmesį skiria ekologiškam ūkiui ir tvarumui, o mes jį reguliariai aplankome.
Jūros dumblių aliejus turtingas EPR ir DHR riebalų rūgštimis
Jūrinių Omega-3 riebalų rūgščių svarba
Omega-3 riebalų rūgštys yra nepakeičiamosios polinesočiosios riebalų rūgštys, kurių žinduolių organizmas pats negamina, todėl jas būtina gaut su maistu. Tačiau reikia skirti augalinę Omega-3 riebalų rūgštį ALA nuo dviejų jūrinių Omega-3 riebalų rūgščių EPR ir DHR.
Riebalų rūgštis ALA (alfa-linoleno rūgštis) randama linų ir chia sėklose, linų sėmenų aliejuje ar riešutuose. Tačiau jos organizmas nepasisavina, o verčia ją į kitas dvi riebalų rūgštis EPR ir DHR. Tačiau šis pavertimo koeficientas yra labai mažas, tik 05-10%.
EPR ir DHR riebalų rūgštys randamos tik dumbliuose, žuvyse ar kriliuose. Šios dvi riebalų rūgštys EPR ir DHR yra žmogaus organizmui ypač svarbios, nes jos įeina į kiekvienos mūsų ląstelės membranos sudėtį. Jos ypač reikalingos mūsų širdžiai, smegenims ir akims.
Teigiamas riebalų rūgščių EPR ir DHR poveikis
* EFSA duomenimis dienos dozė – 250 mg DHR
** EFSA duomenimis dienos dozė – 250 mg EPR ir DHR.
Ne visos Omega-3 rūgštys vienodos
Turėtumėte žinoti, kad organizmas gali pasisavinti tik EPR ir DHR riebalų rūgštis, kurios randamos tik žuvyse, dumbliuose ar kriliuose. Daugelio Omega-3 augalinių aliejų ir kapsulių sudėtyje nėra šių jūrinių riebalų rūgščių, o tik augalinės Omega-3 riebalų rūgšties ALA (alfa linoleno rūgšties).
Augaliniuose aliejuose, pavyzdžiui, linų sėmenų aliejuje yra ypač didelis ALA kiekis. Chia riešutuose ir sėklose taip pat yra ALA. Tačiau šią „augalinę“ Omega-3 riebalų rūgštį organizmas nors ir gali paversti svarbiomis EPR ir DHR riebalų rūgštimis, tačiau šis pavertimo (konversijos) koeficientas yra tik 0,5-10% (priklausomai nuo svorio, metabolizmo ir kt.)
2 gramai Omega-3 per parą
Mūsų “Omega-3 Vegan” aliejaus paros dozėje yra 2 g jūrinių Omega-3 riebalų rūgščių (1 arbatinis šaukštelis). Toks jūrinių riebalų rūgščių kiekis rekomenduojamas norint subalansuoti Omega-6/3 santykį bei kompensuoti Omega-3 deficitą. Ši rekomendacija pagrįsta riebalų rūgščių lygio analizės rezultatais, taip pat daugybe mokslinių tyrimų bei straipsnių.
Vartojimas
Svarbiausia yra kokybė ir šviežumas
Išskirtinis ir kruopštus gamybos procesas garantuoja išskirtinę mūsų dumblių aliejaus kokybę ir šviežumą. Aliejaus šviežumas yra būtinas norint garantuoti malonų skonį ir kvapą. Keli lašai natūralaus citrinų aliejaus papildo malonų jūros dumblių aliejaus skonį.
“Omega-3 Vegan” aliejus gerai toleruojamas dėl savo šviežumo: jo vartojimas nesukelia refliukso ir neturi nemalonaus kvapo. Galite patikrinti patys!
Kaip vartoti?
Rekomenduojama paros dozė yra 5 ml, tai atitinka vieną arbatinį šaukštelį.
Viename buteliuke yra 100 ml.
Nerekomenduojama viršyti rekomenduojamos paros normos, nebent gydytojas ar vaistininkas nurodė kitaip.
Grynas arba sumaišytas su gėrimu ar maistu
Dėl malonaus skonio ir skystos formos „Omega-3 Vegan“ lengva vartoti. Jis gali būti vartojamas grynas arba sumaišytas su gėrimu ar maistu.
Sudėtis ir maistinė vertė
Sudėtis
Sudedamosios dalys: mikrodumblių Schizochytrium sp. aliejus, kuriame gausu DHR ir EPR (74 %), ypač grynas alyvuogių aliejus (23 %), saulėgrąžų aliejus, citrinų aliejus, rozmarinų ekstraktai, tokoferolių koncentruotas ekstraktas ir L-askorbilpalmitatas (antioksidantai), D-alfa-tokoferolis (vitaminas E), cholekalciferolis (vitaminas D).
Augalinis Vitaminas D
Šio produkto sudėtyje esantis vitaminas D yra augalinės kilmės. Jis gaunamas iš dumblių.
Laikymo sąlygos
Neatidaryti produktai turėtų būti laikomi ne tiesioginiuose saulės spinduliuose ir vėsioje, sausoje vietoje. Žemesnėje nei 4 ° C temperatūroje gali susidaryti nuosėdos. Šios nuosėdos ištirpsta kambario temperatūroje po kelių minučių. Prieš vartojimą buteliuką rekomenduojama trumpai pakratyti. Saugoti nuo mažų vaikų.
Atidarius buteliuką reikia laikyti šaldytuve ir suvartoti per 30 dienų.
Maisto papildai nepakeičia įvairios ir subalansuotos mitybos ar sveikos gyvensenos.