Geltonai oranžinės spalvos „Diet Food“ ekologiškos džiovintos peruvinės dumplūnės (lot. Physalis peruviana, angl. Golden/Incan berries) – itin maistingos ir turtingo skonio uogos iš pietų Amerikos, Peru. Paragavus atsiskleidžia visa skonių gama: saldus, rūgštus, aitrus, kartus, sutraukiantis. Šios uogos nėra termiškai apdorotos, todėl tinka veganams ir žaliavalgiams (raw). Be pridėto cukraus (produkto sudėtyje yra natūralių cukrų).
Peruvinės dumplūnės plačiai naudojamos kulinarijoje. Skanu dėti į aštrius padažus, salsą, taip pat kaip priedą į vaisių salotas, jogurtą, desertus ar pyragus. Vienos džiovintos peruvinės dumplūnės valgomos kaip sveikas užkandis, jas mėgsta ir suaugę, ir vaikai.
Turi daug skaidulinių medžiagų, puikus vitamino C šaltinis. Vitaminas C padeda palaikyti normalų kolageno, kuris reikalingas normaliai kraujagyslių, kaulų, kremzlių, dantenų, odos ir dantų funkcijai, susidarymą. Padeda palaikyti normalius: energijos apykaitą, nervų sistemos veiklą, psichologinę funkciją, imuninės sistemos veiklą. Padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos, padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį, padeda atstatyti redukuoto pavidalo vitaminą E, gerina geležies absorbciją. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje. Po kiekvieno vartojimo rekomenduojama uždaryti pakuotę.
Sertifikuotas ekologiškas produktas.
PL-EKO-03, Ne ES žemės ūkis.