Viso grūdo ruginė duona pažymėta simboliu „Rakto skylutė“, nes joje mažiau įdėta cukraus, druskos, sočiųjų riebalų, transriebalų, nėra maisto saldiklių, išsaugota daugiau maistinių skaidulų.
Sudedamosios dalys: viso grūdo RUGINIAI miltai (57%), vanduo, RUGINIS raugas (viso grūdo RUGINIAI miltai, vanduo), medus, kmynų sėklos, valgomoji joduota druska, RUGIŲ sėlenos, rapsų aliejus.
Gali būti pieno, kiaušinių, sezamo sėklų pėdsakų.
Ruginių miltų kilmės šalis- Lietuva.
100g produkto maistingumo deklaracija: energinė vertė 1022kJ/242kcal; riebalai- 1,0g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių- 0,1g; angliavandeniai- 47g, iš kurių cukrų- 5,0g; skaidulinės medžiagos- 11g; baltymai- 6,2g; druska- 1,0g.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Rugiai nuo senų senovės buvo plačiausiai auginama ir visoje Lietuvoje gerai deranti kultūra, todėl be juodos ruginės duonos nė viena šeima neišsiversdavo. Maža to, tamsi ruginė duona yra tradicinis lietuvių kepinių etalonas, kuris ne tik pasižymi puikiu skoniu, bet ir yra be galo naudingas.
Mūsų tikslas: išsaugoti tikrą lietuviškos tamsios ruginės duonos kokybę ir skonį, kuriuo galėtų mėgautis ne tik mūsų vaikaičiai bei provaikaičiai, bet ir kitataučiai.
“Rūgpienių kaimo” duona yra kepama pagal autentišką receptūrą, kurią paveldėjome iš savo protėvių. „Rūgpienių kaimo“ duona kepama tik iš kruopščiai atrinktų žaliavų: mūsų pačių maltų viso grūdo rupių ruginių miltų, raugo, medaus, druskos, vandens, kmynų.