URTEKRAM ekologiški rudi Basmati ryžiai, pilno grūdo. Skaidulinių medžiagų šaltinis. Puikiai tinka troškiniams su kariu, plovui. Skanūs ir vieni su sviestu, aliejumi, prieskoniais.
Rudieji ryžiai gana smarkiai skiriasi nuo baltųjų ryžių maistinių medžiagų kiekiu. Apdirbimo proceso, kuriuo rudi ryžiai tampa baltais, metu prarandama daugiau nei 60% maistingųjų medžiagų.
Paruošimas: 1 dalį ryžių nuplauti po šaltu vandeniu ir suberti į puodą. Įpilti 2 dalis vandens ir leisti lėtai užvirti. Užvirus kaitrą sumažinti, puodą uždengti ir virti ant labai silpnos kaitros apie 30 min. Nuolat stebėti. Po 30 min. nuimti nuo kaitros ir leisti ryžiams dar pabrinkti 5 min.
Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.
NL-BIO-100, Ne ES žemės ūkis.