Iš ekologinių ūkių (sertifikato nr. žr. ant pakuotės). Šis aliejus yra puikus daugelio žmogaus organizmui gyvybiškai svarbių nesočiųjų riebiųjų rūgščių šaltinis. Linų sėmenų aliejus yra gausus omega-3 riebiųjų rūgščių (alfa linoleno rūgščių), o kanapių sėklų aliejuje pasižymi dideliu kiekiu omega-6 riebiųjų rūgščių – gama linoleno rūgščių. Moliūgų sėklų aliejus organizmą aprūpina mono nesočiosiomis riebalų rūgštimis – omega-6 ir omega-9. Šios riebalų rūgštys yra svarbios medžiagų apykaitai. Nerafinuotas moliūgų sėklų aliejus praturtina šį mišinį antioksidantais – karotinu ir fitosterinu. Nesočiosios riebalų rūgštys gali padėti sureguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje. Vitamino E gausa apsaugo ląsteles nuo oksidacinio streso.
Šis aliejus yra itin švelniai gaminamas, kadangi nuo pat linų sėmens ir kanapių sėklos skėlimo iki spaudimo ir buteliuko pripildymo nepasitaiko jokio šviesos, oro ar šilumos šaltinio. Taip yra išsaugomos visos vertingos nesočiosios riebalų rūgštys, gyvybiškai svarbios žmogaus organizmui.
Patarimai: karštis sunaikina nesočiąsias riebalų rūgštis, tad aliejų dėkite į jau pagamintus arba šaltus patiekalus. Suvartokite 1-2 valg. šaukštus aliejaus per dieną kartu su varške, salotomis, užtepėlėmis, sausais pusryčiais ar jogurtu. Taip Jūs gausite Omega-3, -6 ir -9. Riešutinio, žolinio aromato linų sėmenų ir kanapių sėklų aliejai puikiai dera su švelnaus skonio nerafinuotu moliūgų sėklų aliejumi.



